Ilustració: Olaf HajekLo que hay no siempre es lo que es
y lo que es
no siempre es lo que ves.

Pedro Guerra


martes, 4 de diciembre de 2007

Nit en blanc

El rellotge marca quasi les cinc. Sense cap altra voluntat que la panxa regirada m’he despertat fa ja una hora. Res de nou més que el silenci espantat pel soroll dels meus budells. Miro per la balconada de la sala del menjador i sento que tothom dorm. Dins, a casa i fora. A dreta el C/ del Pilar, estranyament resta en calma; a esquerra els entorns que remunten cap a muntanya només frisen per la serena nit i tanmateix inquieta nit només empaitada pel brunzit del vent que aixeca fulles seques i esvalota insomnis comuns d’aquells que com jo són desperts. He intentat tornar al llit, el nòrdic no pesa però abriga massa quan la desídia es penja del desvetllament persistent. Les respiracions dels bronquis veins són sonores i rítmiques. Amb la precisió exacte d’un rellotge de cucut diferencia els espais muts dels suspirs més aguts; sembla que s’escolti una cautelosa pronúncia, va… va….va…, i de sobte un moviment brusc, el soroll quasi metàl.lic de la roba de llit nova, i un gir decidit em fan aixecar i decidir que no és el lloc adeqüat per passar l’estona. Obro l’ordinador i em deixo dur per les paraules; escric aquesta nota i decideixo tombar-me al sofà amb en Chejov. Un bon relat curt es garantia i bona medicina. Mentre la nit entra a quarts de sis i el rumb del vent ha fet mudança. Ja ve el dimarts i el silenci és un miracle.

No hay comentarios:

Mi foto
Premià de Mar, Barcelona, Spain
No prescindiria ni de l’amor ni de la literatura. No deixaria mut ni el so de la marmota ni el del violí més pur. No eliminaria ni la flor ni la llamborda que la guarda. No oblidaria el color ni què fos el matís d’aquell gris. No fingiria dolor, pudor, potser sí la mort. No analitzaria sino fos per passió a allò o allò altri. No castigaria, ni anarquia, ni dubte, ni raó, ni tan sols l’oblid. No sabria si fugir si la mar es torna brava. No miraria el riu que no porta aigua, possiblement escoltaria la calma de la basarda. No m’estaria sense tu ni sense aquell altre. Ni sense l’escuma d’aquest dia o d’aquell que ara falta.

Así habló Zaratrustra. F. Niestche.

Cuando tras el naufragio Zaratustra fue devuelto a tierra, se preguntaba cabalgando sobre una ola: "¿Dónde se ha quedado mi destino? No sé a dónde va. Me pierdo a mí mismo”. –Se echa al tumulto. Entonces, sumido en el disgusto, busca cualquier cosa de consuelo- él mismo.


LA VIDA NO ES MÉS QUE L'ESCUMA DELS DIES, DEL TEMPS

A tot allò què pot convertir-se ... en moviment que esclata, en espuma.

Antonio Machado

Antonio Machado
"A las palabras de amor les sienta bien un poco de exageración"

"El verdadero viaje de descubrimiento no consiste en buscar nuevos paisajes sino en verlo todo con nuevos ojos, en ver el universo con ojos de otro, de otros cientos, viendo los cientos de universos que cada uno ve." (Marcel Proust).

Que em disculpi la resta...

Agraïment a Boris Vian

- Jamás podré agradecértelo lo suficiente -dijo Chick - No me des las gracias -dijo Colin-. Lo que me interesa no es la felicidad de todos los hombres, sino la de cada uno de ellos. Estracte de conversa. Capítol XV. La espuma de los dias.

Cucu 1650

Cucu 1650
En un minut hi ha molts dies. W.Shakespeare.

Bosc and or a

Bosc and or a

Lluna d ona da

Lluna d ona da
La bruixa i l'extraterrestre