Ilustració: Olaf Hajek



Lo que hay no siempre es lo que es
y lo que es
no siempre es lo que ves.

Pedro Guerra


viernes, 7 de marzo de 2008

Iguals però diferents

Dona, dama, vampiresa, femme, Carmen, lila, bellesa, femella, senyora, Afrodita, desigualtat, senyoreta, noia, regla, donota, Pasionaria, fémina, donzella, meuca, mestressa, maternitat, desigualtat, tendresa, woman, embaràs, castetat, ovaris, Curie, histèria, Bovary, sensibilitat, feblesa, desigualtat, Celestina, curves, bruixa, princesa, vermell, Simone, carència, fatalitat, segon sexe, pastilla, desigualtat, esperança, Marçal, submissió, llar, Anglada, emancipació, osteoporosi, Almudena, adulteri, pits, desigualtat, fatal, mujer, anticoncepció, madrina, Monsó, sostenidors, Austen, bikini, lluita, rosa, desigualtat, criada, repte, cesàrea, cuidadora, menopausa, Luxemburgo, hormones, lluna, emoció, mes, desigualtat, vagina, arrugues, sufragista, burka, violació, maltractament, 8 de març, ventafocs, Patti, desigualtat, compresa, dolor, explotació, noia, dida, companya, faldilla, puta, amor, Bardem, desigualtat, Ciutat Juárez, Rodoreda, caçadora, filla, erotisme, matrimoni, anorexia, consort, model, abortament, desigualtat, masclisme, gènere, dieta, pornografia, objecte, arpía, aspirador, Arendt, desafiament, trangressió, desigualtat, Chacón ...la Dulce)...iguals però diferents!

Al diari "El Público" avui apareix aquesta notícia: Un estudi diu que hi ha dones que fingeixen maltractament per obtenir ajuts.
És pot accedir a la notícia d'aquest estudi fet pel CES de Madrid (organisme financiat per Aguirre) clicant damunt el nom del diari.
Malgrat que el to és de denúncia sobre el rigor de l'estudi, les participacions en el fòrum del diari no són hàbils alhora d'entendre-ho; no situen el tema com un fet aillat a resoltre si nó que eleven l'estudi a categoria de norma i de generalitat. Més doloròs el que fa un govern presidit per una dona que es tira pedres sobre la seva teulada essent poc sensible a l'objectivitat i la convenient exactitud en general i al teme d'igualtat en particular.

Quant a la celebració del 8 de març aquí tenim una moguda no frustrada per la coincidència amb el dia de reflexió; a Premià: Las mujeres de verdad tienen curvas, C/ del Segle, 5 "EL LOCAL", 7 del vespre. Cinèma i fòrum.

4 comentarios:

Àngel 'Soulbizarre' dijo...

UNA PELI SENSE POR

UN DIA DE LA DONA TREBALLADORA SENSE POR

UN VOT SENSE POR

I UNA IMMENSA BUTIFARRA A LA DRETA I AL PSOE "ESPANTAOCELLS".

Àngel 'Soulbizarre' dijo...

La democràcia és millorable. La democràcia és imperfecta. Els partits no ho són tot. Les eleccions són importants. Les eleccions, però, no expressen la totalitat de les representacions socials. Dit això, es pot anar a votar i ens podem presentar, si volem. Les esquerres no són només els partits que s'autodenominen d'esquerres. Les esquerres s'expressen de moltes maneres: socialment, culturalment, orgànicament. Les esquerres són plurals.
La dreta espanyola (i la catalana) expressa uns interessos i els defensa. L'esquerra és plural. El PSOE ens vol fer creure que NO hi ha vida a la seva esquerra. L'esquerra, l'altra, viu i expressa propostes variades. Joan Herrera i Gaspar Llamazares, la gent de l'esquerra roja i verda, són una altra part (i no ho són de manera exclusiva) de l'esquerra política.
El PSOE vol tensió (zp dixit) i vol posar-nos la por al cos. Ho sento així, molts ho sentim així, el dia 9, SENSE POR passarem de les crides propagandístiques del bipartidisme.
SENSE POR, aquest blog demana el vot a Joan Herrera, el vot a la coalició ICV-EUiA. L'endemà del dia 9, seguirem fent feina social, cultural i política per canviar les coses, per marcar la línia d'un projecte més ampli de transformació (més enllà, però no en contra, dels partits que el vulguin i, sobretot, amb la brujula orientada socialment).
La reflexió va per aquí, per el territori dels matisos, dels errors i dels encerts.
Que no ens vinguin amb mandangues!

Endora dijo...

POR!!!!!!!!! faltava aquesta paraula, aquesta terrible emoció per moltes dones en molts moments!

Caminante dijo...

Tant o més que el dels homes em fot el masclisme d'una dona cap a una altra.
Sense dubte es tracta d'un fet aïllat.

Mi foto
Premià de Mar, Barcelona, Spain
No prescindiria ni de l’amor ni de la literatura. No deixaria mut ni el so de la marmota ni el del violí més pur. No eliminaria ni la flor ni la llamborda que la guarda. No oblidaria el color ni què fos el matís d’aquell gris. No fingiria dolor, pudor, potser sí la mort. No analitzaria sino fos per passió a allò o allò altri. No castigaria, ni anarquia, ni dubte, ni raó, ni tan sols l’oblid. No sabria si fugir si la mar es torna brava. No miraria el riu que no porta aigua, possiblement escoltaria la calma de la basarda. No m’estaria sense tu ni sense aquell altre. Ni sense l’escuma d’aquest dia o d’aquell que ara falta.

Así habló Zaratrustra. F. Niestche.

Cuando tras el naufragio Zaratustra fue devuelto a tierra, se preguntaba cabalgando sobre una ola: "¿Dónde se ha quedado mi destino? No sé a dónde va. Me pierdo a mí mismo”. –Se echa al tumulto. Entonces, sumido en el disgusto, busca cualquier cosa de consuelo- él mismo.


LA VIDA NO ES MÉS QUE L'ESCUMA DELS DIES, DEL TEMPS

A tot allò què pot convertir-se ... en moviment que esclata, en espuma.

Antonio Machado

Antonio Machado
"A las palabras de amor les sienta bien un poco de exageración"

"El verdadero viaje de descubrimiento no consiste en buscar nuevos paisajes sino en verlo todo con nuevos ojos, en ver el universo con ojos de otro, de otros cientos, viendo los cientos de universos que cada uno ve." (Marcel Proust).

Que em disculpi la resta...

Agraïment a Boris Vian

- Jamás podré agradecértelo lo suficiente -dijo Chick - No me des las gracias -dijo Colin-. Lo que me interesa no es la felicidad de todos los hombres, sino la de cada uno de ellos. Estracte de conversa. Capítol XV. La espuma de los dias.

Cucu 1650

Cucu 1650
En un minut hi ha molts dies. W.Shakespeare.

Bosc and or a

Bosc and or a

Lluna d ona da

Lluna d ona da
La bruixa i l'extraterrestre