Ilustració: Olaf HajekLo que hay no siempre es lo que es
y lo que es
no siempre es lo que ves.

Pedro Guerra


miércoles, 20 de febrero de 2008

La violación que cuesta recordar

En el meu correu personal sempre arriben missatges amb arxius adjunts sense cap tipus de nota que personalitzi el missatge. Un cop la bústia de casa meva, la d’acer inoxidable, la de tota la vida que s’obria amb clau barata, s’ha convertit en un nínxol, abocador només de paper de propaganda insistent i correspondència bancària, esperava que les noves tecnologies de la informàtica obrissin via a altres diàlegs on sí arribessin cartes o notes amb missatge; però generalment tampoc passa.. Però no és d’això del que vull parlar.

Deia, que entre molts d’aquest correus electrònics, mails per tothom, arriben aquests arxius adjunts que van des de vídeos publicitaris, missatges de new age, power points inaudits, acudits de tota la vida inclòs alguna cosa divertida o ben pensada, rarament. Entre tots els rebuts darrerament hi havia un que advertia la nostra joventut sobre el perills d’unes pastilles que circulen a les discoteques principalment, i del seu perill. Avui a El País, s’ha traduït en un reportatge que porta per títol “La violación que cuesta recordar”. Adormir la víctima fins robar-li la voluntat i així, poder tenir sexe, sexe impune perquè en cas de denúncia, per sospita donada alguna anormalitat que la víctima hagi detectat, si aquesta s’ha dutxat, no té proves físiques com tampoc va tenir memòria. A França existeix un protocol per poder desxifrar si ha estat realitat o fantasia i així esbrinar, per pistes, al culpable, al violador. Si el PROGESTEREX és una legenda urbana o no, no ho sé, la barreja de certes subtàncies químiques que porta aquest medicament d'ús veterinari s'ha reconegut, i si la mescla gasta aquesta broma seria bo que és fes públic i el que era un “passa-ho” per mail, sigui un “vigila” des de sanitat per als/les nostres joves, per evitar l'alarmisme innecessari. Sempre ha estat útil el consell de les nostres àvies, on ja advertien de les “pastilles al got de coca-cola” pel seu perill d'inhició davant una violació i d’un possible embaràs; ara al drama afegeix, amb aquesta barreja química, un nou fet, a part d’inhibir, es perd la capacitat de concebre. Davant el dubte: Passeu-lo, a vegades les bústies porten notícies, clar que no sempre són bones.

No hay comentarios:

Mi foto
Premià de Mar, Barcelona, Spain
No prescindiria ni de l’amor ni de la literatura. No deixaria mut ni el so de la marmota ni el del violí més pur. No eliminaria ni la flor ni la llamborda que la guarda. No oblidaria el color ni què fos el matís d’aquell gris. No fingiria dolor, pudor, potser sí la mort. No analitzaria sino fos per passió a allò o allò altri. No castigaria, ni anarquia, ni dubte, ni raó, ni tan sols l’oblid. No sabria si fugir si la mar es torna brava. No miraria el riu que no porta aigua, possiblement escoltaria la calma de la basarda. No m’estaria sense tu ni sense aquell altre. Ni sense l’escuma d’aquest dia o d’aquell que ara falta.

Así habló Zaratrustra. F. Niestche.

Cuando tras el naufragio Zaratustra fue devuelto a tierra, se preguntaba cabalgando sobre una ola: "¿Dónde se ha quedado mi destino? No sé a dónde va. Me pierdo a mí mismo”. –Se echa al tumulto. Entonces, sumido en el disgusto, busca cualquier cosa de consuelo- él mismo.


LA VIDA NO ES MÉS QUE L'ESCUMA DELS DIES, DEL TEMPS

A tot allò què pot convertir-se ... en moviment que esclata, en espuma.

Antonio Machado

Antonio Machado
"A las palabras de amor les sienta bien un poco de exageración"

"El verdadero viaje de descubrimiento no consiste en buscar nuevos paisajes sino en verlo todo con nuevos ojos, en ver el universo con ojos de otro, de otros cientos, viendo los cientos de universos que cada uno ve." (Marcel Proust).

Que em disculpi la resta...

Agraïment a Boris Vian

- Jamás podré agradecértelo lo suficiente -dijo Chick - No me des las gracias -dijo Colin-. Lo que me interesa no es la felicidad de todos los hombres, sino la de cada uno de ellos. Estracte de conversa. Capítol XV. La espuma de los dias.

Cucu 1650

Cucu 1650
En un minut hi ha molts dies. W.Shakespeare.

Bosc and or a

Bosc and or a

Lluna d ona da

Lluna d ona da
La bruixa i l'extraterrestre