Ilustració: Olaf Hajek



Lo que hay no siempre es lo que es
y lo que es
no siempre es lo que ves.

Pedro Guerra


martes, 14 de julio de 2009

L'error d'equivocar-se

No sé en què pensaria la infermera del Gregorio Marañón quan va equivocar la via. Hauria dormit malament?, s’hauria barallat amb l’amant o discutit amb el pare? , tindria migranya?, l’haurien escridassat al passar-se un semàfor en àmbar?, va tenir un atac important de dislèxia? o simplement es va equivocar? Cap d’aquestes situacions segurament és la que és va produir, de ben segur que ella o elles, encara deuen estar-se fent creus i replantejant mil i una vegada, però el que si és cert és que ara ja estan estigmatitzades. Pobre, no m’agradaria ser a la seva pell, però ni de bon tros. Clar, direm també, la seva “negligència” ha comportat una mort, poca broma; d’aquí evidentment el ressò global i l’atac, de tan frontal immerescut, trobo. És més, és molt possible que estès pensant en fer-ho bé; no deixa de ser obvi que aquell nadó era un nadó gairebé mediàtic, en el què milers d’ulls, a part dels familiars, tenien fixada la mirada després de la mort desafortunada, malauradament també, de la mare.
No prendria jo judici cap aquesta o aquestes infermeres, però si que intentaria matisar que un error no és una negligència i que darrere els errors n’hi ha persones, en canvi, de les negligències, persones negligents.
Em ve al cap un accident domèstic (se'm perdoni la comparació ja de principi incomparable però si ilustrativa) que vaig tenir quan la meva filla petita tenia pocs mesos. Era hivern i l’hora del bany. Mentre jugava amb el nadó a la banyera vaig deixar que el pijama anés agafant calor penjat davant d’un escalfador i així quan assequés la mossa tenir preparada una roba ben calentona. El crit rotund i agònic de la criatura escopit mentre la començava a vestir em va fer saltar totes les alarmes i , tot d’una, no tenint prou ulls per trobar on estava l’error, l’accident, quina era la causa, vaig entendre la explicació. Ben senzill. La peça de llana era d’un sol cos però la part de la pelvis s’obria per facilitar el canvi de bolquers i unia una banda i l’altra gràcies a uns ganxets metàl·lics; aquests, després d’un temps de calor, estaven plens de ràbia i la nena , afortunadament nascuda amb bona veu, es va fer sentir com un animal. Jo, era el que menys volia que passès, d'aquelll nadó encara recordava el lligam entre dos cosos des d'un cordó umbilical. Ara, la noia va pel món amb una cicatriu a la parpella de l’ull esquerra explicant la història sense oblidar que tot plegat va ser un excés de cura de sa mare el que va provocar aquell petit esdeveniment fortuït.
És tan fàcil l’error! És tan capriciós el destí! Mal seria que la justícia no comptés amb l’infortuni de la qualitat humana; si més no quan, és patent, la laxitud i la injustícia davant indolències majors, molt majors, s'han manifestat, on possiblement l’error no era tal i la negligència sí que s'esdevé qualificada. De guerres en tenim unes quantes, per exemple; de diferències, també unes quantes. És tan dura la culpa, encara més si està absent de justícia; és a dir, poc més que un acurat i rigorós estudi de les circumstàncies i factors, escoltar veus, demanar parers, molt temps de reflexió i, sobre tot, tancar-se d'influències tòxiques vomitades pels mitjans de comunicació i altres eufòries mediàtiques. Ella, elles, plorar i encomanar-se alguna llei divina...és a dir, abandonar-se a mirar els estels i recordar fàbules i altres faules, poca cosa més, de moment .

6 comentarios:

jaks tatty dijo...

en-dor-fi-na
no vol dir endorfina.
vo dir: l'endora és fina.

penyabogarde dijo...

guardiola és sinònim d'estalvi i bones maneres, bon xicot, preservem-lo.

penyabogarde dijo...
Este comentario ha sido eliminado por el autor.
penyabogarde dijo...

guardiola és sinònim d'estalvi i bones maneres, bon xicot, preservem-lo.

penyabogarde dijo...

guardiola és sinònim d'estalvi i bones maneres, bon xicot, preservem-lo.

Anónimo dijo...

After getting more than 10000 visitors/day to my website I thought your lescumadeldia.blogspot.com website also need unstoppable flow of traffic...

Use this BRAND NEW software and get all the traffic for your website you will ever need ...

= = > > http://get-massive-autopilot-traffic.com

In testing phase it generated 867,981 visitors and $540,340.

Then another $86,299.13 in 90 days to be exact. That's $958.88 a
day!!

And all it took was 10 minutes to set up and run.

But how does it work??

You just configure the system, click the mouse button a few
times, activate the software, copy and paste a few links and
you're done!!

Click the link BELOW as you're about to witness a software that
could be a MAJOR turning point to your success.

= = > > http://get-massive-autopilot-traffic.com

Mi foto
Premià de Mar, Barcelona, Spain
No prescindiria ni de l’amor ni de la literatura. No deixaria mut ni el so de la marmota ni el del violí més pur. No eliminaria ni la flor ni la llamborda que la guarda. No oblidaria el color ni què fos el matís d’aquell gris. No fingiria dolor, pudor, potser sí la mort. No analitzaria sino fos per passió a allò o allò altri. No castigaria, ni anarquia, ni dubte, ni raó, ni tan sols l’oblid. No sabria si fugir si la mar es torna brava. No miraria el riu que no porta aigua, possiblement escoltaria la calma de la basarda. No m’estaria sense tu ni sense aquell altre. Ni sense l’escuma d’aquest dia o d’aquell que ara falta.

Así habló Zaratrustra. F. Niestche.

Cuando tras el naufragio Zaratustra fue devuelto a tierra, se preguntaba cabalgando sobre una ola: "¿Dónde se ha quedado mi destino? No sé a dónde va. Me pierdo a mí mismo”. –Se echa al tumulto. Entonces, sumido en el disgusto, busca cualquier cosa de consuelo- él mismo.


LA VIDA NO ES MÉS QUE L'ESCUMA DELS DIES, DEL TEMPS

A tot allò què pot convertir-se ... en moviment que esclata, en espuma.

Antonio Machado

Antonio Machado
"A las palabras de amor les sienta bien un poco de exageración"

"El verdadero viaje de descubrimiento no consiste en buscar nuevos paisajes sino en verlo todo con nuevos ojos, en ver el universo con ojos de otro, de otros cientos, viendo los cientos de universos que cada uno ve." (Marcel Proust).

Que em disculpi la resta...

Agraïment a Boris Vian

- Jamás podré agradecértelo lo suficiente -dijo Chick - No me des las gracias -dijo Colin-. Lo que me interesa no es la felicidad de todos los hombres, sino la de cada uno de ellos. Estracte de conversa. Capítol XV. La espuma de los dias.

Cucu 1650

Cucu 1650
En un minut hi ha molts dies. W.Shakespeare.

Bosc and or a

Bosc and or a

Lluna d ona da

Lluna d ona da
La bruixa i l'extraterrestre