Ilustració: Olaf HajekLo que hay no siempre es lo que es
y lo que es
no siempre es lo que ves.

Pedro Guerra


viernes, 24 de julio de 2009

Amb cos de dona

En una entrevista que li van fer a l’Amelia Valcárcel, filòsofa i feminista d’important prestigi, proposava un debat polític sobre la revisió del concepte d’estat en matèria religiosa en el text de la Constitució espanyola en tant què es declarés aquest país com un estat laic i no aconfessional tal i com hi figura ara. En moments com els d’avui, quan et despertes amb la notícia que el CGPHJ ha immobilitzat la reforma de l’avortament amb 10 vots a favor, 10 en contra, 1 abstenció i tot gràcies a què el president de l’Audiència Nacional, de conviccions profundament religioses i gens objectives (no té perquè ser necessariament recíproc) és quan et ve a la memòria les paraules, la indicació decidida i concreta de la filòsofa. La proposta de llei rebutjada pel gran tribunal de justícia d’aquest país està anys llum d' una normativa que garanteixi l’avortament lliure i gratuït per a totes les dones, així i tot la desaprovació del dictamen ha impedit un petit avenç, ni tant sols de pas de rata, cap a la llibertat de la dona sobre el control del seu propi cos. No anem bé i ja ens instal·lem a la primera dècada del XXI del primer món. L’Amelia Valcárcel té una gran raó quan diu que la llibertat individual avala una gran quantitat de pràctiques però no aquelles contra les què concretament s’ha constituït; de fet existeix, diu, perquè certes pràctiques ja han estat abolides. Una bona i clara puntualització. Com consta avançar en el camí cap a la llibertat de la dona! La filòsofa s’exclama dient que no s’ha d’entrar en l’estúpid joc d’haver de demostrar el doble per obtenir la meitat. Raó no li falta i ja hem parlar molt, però ara amb el revès dels conceptes és des de la justícia quan ens trobem amb un sant tornem hi injust, amb l’agreujant què un just jutge amb unes conviccions religioses “constitucionals” posi en perill la llibertat individual de la dona - que no persona del seu mateix gènere sobre assumptes relatius a l'altre gènere - podent alterar així el bon senyor el bé en el destí d’aquelles. És bo parlar de justícia i llibertats de l’altre!
Misèria conservadora i contradiccions institucionals segueixen marcant els drets de les dones junt amb un estat estrany anomenat no confessional i democràtic de dret.
"Con la iglesia hemos topado" i amb la socialdemocràcia. Al setembre més : 23 setembre, dia internacional de l’explotació sexual i el tràfic de persones, per seguir tocant el voraviu.


Pintura: Schiele

1 comentario:

premia de marx dijo...

ep, una data per l'agenda de setembre.

Mi foto
Premià de Mar, Barcelona, Spain
No prescindiria ni de l’amor ni de la literatura. No deixaria mut ni el so de la marmota ni el del violí més pur. No eliminaria ni la flor ni la llamborda que la guarda. No oblidaria el color ni què fos el matís d’aquell gris. No fingiria dolor, pudor, potser sí la mort. No analitzaria sino fos per passió a allò o allò altri. No castigaria, ni anarquia, ni dubte, ni raó, ni tan sols l’oblid. No sabria si fugir si la mar es torna brava. No miraria el riu que no porta aigua, possiblement escoltaria la calma de la basarda. No m’estaria sense tu ni sense aquell altre. Ni sense l’escuma d’aquest dia o d’aquell que ara falta.

Así habló Zaratrustra. F. Niestche.

Cuando tras el naufragio Zaratustra fue devuelto a tierra, se preguntaba cabalgando sobre una ola: "¿Dónde se ha quedado mi destino? No sé a dónde va. Me pierdo a mí mismo”. –Se echa al tumulto. Entonces, sumido en el disgusto, busca cualquier cosa de consuelo- él mismo.


LA VIDA NO ES MÉS QUE L'ESCUMA DELS DIES, DEL TEMPS

A tot allò què pot convertir-se ... en moviment que esclata, en espuma.

Antonio Machado

Antonio Machado
"A las palabras de amor les sienta bien un poco de exageración"

"El verdadero viaje de descubrimiento no consiste en buscar nuevos paisajes sino en verlo todo con nuevos ojos, en ver el universo con ojos de otro, de otros cientos, viendo los cientos de universos que cada uno ve." (Marcel Proust).

Que em disculpi la resta...

Agraïment a Boris Vian

- Jamás podré agradecértelo lo suficiente -dijo Chick - No me des las gracias -dijo Colin-. Lo que me interesa no es la felicidad de todos los hombres, sino la de cada uno de ellos. Estracte de conversa. Capítol XV. La espuma de los dias.

Cucu 1650

Cucu 1650
En un minut hi ha molts dies. W.Shakespeare.

Bosc and or a

Bosc and or a

Lluna d ona da

Lluna d ona da
La bruixa i l'extraterrestre