Ilustració: Olaf HajekLo que hay no siempre es lo que es
y lo que es
no siempre es lo que ves.

Pedro Guerra


martes, 18 de diciembre de 2007

Tres eran tres las hijas de Elena, 17 i 18 i demà 19

Una de les dues ilustracions és de Thomas Nard.
Si algú sap identificar el bisbe i l'autor de la fotografia, me lo diga, gràcies.
El desembre és un vell...que fa arrugar la pell. Això diu el nostre refranyer.
Perquè el desembre és el més fred i fosc de tots els mesos de l'any. I per això se'l representa com un vell prim fatigat, de blanques i llarges barbes, que carrega un feix de llenya, i que duu un fanal a la mà. És el mes que fa dotze, un mes adormidor, de poca feina al camp, de molt foc i molta rondalla. És també el mes de l'Advent i l'esperança. Tothom espera el bon temps.
Text extret de l'almanac del cordill 2008, i dedicat, des d'aquest blog, aquelles persones airades amb aquells què pensen enemics de la seu pàtria als que només són petits adversaris (adversària jo, clar) de tendències sociològiques de certa patologia obsessiva.
L'apunt del calendari d'advent del mes pot ser per exemple aquest que segueix.
Catalunya és la segona zona productora de pera a Europa, per darrera d'Itàlia. Les varietats més conreades aquí són la Conference i la Blanquilla.
És a dir: No em toqueu la idem.
17, 18 i 19
Tres eran tres y ninguna era buena. Tres eran tres y ninguna era buena. Julia, Paloma y Elena. Tres eran tres y ninguna de las tres era buena. Rubia, castaña y morena. Tres eran tres y ninguna de las tres era buena. Julia, Paloma y Elena. Tres eran tres y ninguna era buena.
Jaime de Armiñán.

4 comentarios:

Àngel 'Soulbizarre' dijo...

aquestes són les il·lustracions que mereix el Nadal de sempre, només falta Bing Crosby cantant un a nadala i la procesó del santoral enlairarà el seu pas decididament zenital ( és a dir, directa al cel)

Àngel 'Soulbizarre' dijo...

crec que el bisbe és KARL MARX... podria ser Moustaki, m'inclino per el filosof Carles...

Endora dijo...

Amic Tati, crec que els dies que resten d'advent, seran il.lustracions mereixedores, com tu ben dius, del Nadal de sempre. Tinc un arxiu amb Pares Noels "soezes" però no, va a ser que no; també tinc Mares Noels, però tampoc. Pot ser que alguna sorpresa però caigui, tipus... la que faria el Pasmao. No millor no. És que sóc "el dubte" per excel·lència.

Àngel 'Soulbizarre' dijo...

que carai...visca en quim nadal!

Mi foto
Premià de Mar, Barcelona, Spain
No prescindiria ni de l’amor ni de la literatura. No deixaria mut ni el so de la marmota ni el del violí més pur. No eliminaria ni la flor ni la llamborda que la guarda. No oblidaria el color ni què fos el matís d’aquell gris. No fingiria dolor, pudor, potser sí la mort. No analitzaria sino fos per passió a allò o allò altri. No castigaria, ni anarquia, ni dubte, ni raó, ni tan sols l’oblid. No sabria si fugir si la mar es torna brava. No miraria el riu que no porta aigua, possiblement escoltaria la calma de la basarda. No m’estaria sense tu ni sense aquell altre. Ni sense l’escuma d’aquest dia o d’aquell que ara falta.

Así habló Zaratrustra. F. Niestche.

Cuando tras el naufragio Zaratustra fue devuelto a tierra, se preguntaba cabalgando sobre una ola: "¿Dónde se ha quedado mi destino? No sé a dónde va. Me pierdo a mí mismo”. –Se echa al tumulto. Entonces, sumido en el disgusto, busca cualquier cosa de consuelo- él mismo.


LA VIDA NO ES MÉS QUE L'ESCUMA DELS DIES, DEL TEMPS

A tot allò què pot convertir-se ... en moviment que esclata, en espuma.

Antonio Machado

Antonio Machado
"A las palabras de amor les sienta bien un poco de exageración"

"El verdadero viaje de descubrimiento no consiste en buscar nuevos paisajes sino en verlo todo con nuevos ojos, en ver el universo con ojos de otro, de otros cientos, viendo los cientos de universos que cada uno ve." (Marcel Proust).

Que em disculpi la resta...

Agraïment a Boris Vian

- Jamás podré agradecértelo lo suficiente -dijo Chick - No me des las gracias -dijo Colin-. Lo que me interesa no es la felicidad de todos los hombres, sino la de cada uno de ellos. Estracte de conversa. Capítol XV. La espuma de los dias.

Cucu 1650

Cucu 1650
En un minut hi ha molts dies. W.Shakespeare.

Bosc and or a

Bosc and or a

Lluna d ona da

Lluna d ona da
La bruixa i l'extraterrestre