Ilustració: Olaf HajekLo que hay no siempre es lo que es
y lo que es
no siempre es lo que ves.

Pedro Guerra


jueves, 11 de octubre de 2007

Premi Nobel de Literatura 2007

El Diario de una buena vecina o El Quadern Daurat (en aquestes dues llengües respectivament), són dos dels llibres que m'he lleguit de la des d'avui Premi Nobel de Literatura.

Si ningú té encetada cap lectura qualsevol de les dos obres són una bona recomanació per començar el cap de setmana llarg. El segon per als amants de la lectura breu no és aconsellable. I si no un passeig per qualsevol navegador guaitant l'obra, vital i literària de la Lessing farà poder entrar el cuquet per obrir qualsevol altre.

Satisfeta per l'elecció sueca, considero que és de rebut que hagi estat una dona, nascuda a principis de segle amb una gran trajectòria reinvidicativa dels drets de les dones, la guardonada amb aquest premi, del que tan sols once han estat fèmines les que han recollit el guardó de literatura.

Haig de dir que la seva cara m'enamora. Però això és una altra història.

9 comentarios:

Àngel 'Soulbizarre' dijo...

aquesta sí que és bona, la Lesing!

Anónimo dijo...

Explica'ns l'altra història!!

Anónimo dijo...

A mi també m'interessaria més l'altra història

Anónimo dijo...

Em sembla just que li donessin, encara més ja era hora. perdo per el meu catala.
Anamorgana

Anónimo dijo...

almenys li tocarà la pera amla Rahola, una tia d'esquerres, violeta inroja, "toma esa"

Anónimo dijo...

els del planeta llegeixen aquest blog,i en millàs ha guanyat el premi.
àngel.

Anónimo dijo...

Anamorgana, benvinguda al català i al club de fans de la Lesing!
Xafarder, tu explicaré a cau d'orella...

Anónimo dijo...

Anamorgana:
A pesar de la broma a l'anònim:
Tu explicaré, no és correcte, ho és: t'ho explicaré.
Vinga!

Marta Uma Blanco dijo...

¿Sabes algo de LA hendidura? Creo que se llama así. Me pareció leer cuando le dieron el Nobel que escribió una novela con este nombre basándose en un artículo científico que postulaba que ¡¡¡¡ el origen del ser humano estaba en una raza primigenia formada únicamente por unas mujeres que eran medio pez y medio hembras!!!!!!!! Me parece alucinante y me lleva a preguntarme de qué irá la novela.
Un saludo
Marta Uma

Mi foto
Premià de Mar, Barcelona, Spain
No prescindiria ni de l’amor ni de la literatura. No deixaria mut ni el so de la marmota ni el del violí més pur. No eliminaria ni la flor ni la llamborda que la guarda. No oblidaria el color ni què fos el matís d’aquell gris. No fingiria dolor, pudor, potser sí la mort. No analitzaria sino fos per passió a allò o allò altri. No castigaria, ni anarquia, ni dubte, ni raó, ni tan sols l’oblid. No sabria si fugir si la mar es torna brava. No miraria el riu que no porta aigua, possiblement escoltaria la calma de la basarda. No m’estaria sense tu ni sense aquell altre. Ni sense l’escuma d’aquest dia o d’aquell que ara falta.

Así habló Zaratrustra. F. Niestche.

Cuando tras el naufragio Zaratustra fue devuelto a tierra, se preguntaba cabalgando sobre una ola: "¿Dónde se ha quedado mi destino? No sé a dónde va. Me pierdo a mí mismo”. –Se echa al tumulto. Entonces, sumido en el disgusto, busca cualquier cosa de consuelo- él mismo.


LA VIDA NO ES MÉS QUE L'ESCUMA DELS DIES, DEL TEMPS

A tot allò què pot convertir-se ... en moviment que esclata, en espuma.

Antonio Machado

Antonio Machado
"A las palabras de amor les sienta bien un poco de exageración"

"El verdadero viaje de descubrimiento no consiste en buscar nuevos paisajes sino en verlo todo con nuevos ojos, en ver el universo con ojos de otro, de otros cientos, viendo los cientos de universos que cada uno ve." (Marcel Proust).

Que em disculpi la resta...

Agraïment a Boris Vian

- Jamás podré agradecértelo lo suficiente -dijo Chick - No me des las gracias -dijo Colin-. Lo que me interesa no es la felicidad de todos los hombres, sino la de cada uno de ellos. Estracte de conversa. Capítol XV. La espuma de los dias.

Cucu 1650

Cucu 1650
En un minut hi ha molts dies. W.Shakespeare.

Bosc and or a

Bosc and or a

Lluna d ona da

Lluna d ona da
La bruixa i l'extraterrestre